Vyhledáno: Kvas(236)

  • Kvašení v kavárnách a restauracích

    Doma je doma, ale kvašení v gastro provozu - to je jiná písnička.

  • Zkvašeno v médiích

    25.04.24 🎧 Rozhovor pro ČRo Hradec Králové o knize a významu fermentování [V]19.02.24 🎧 Rozhovor pro ČRo Brno o knize [V]18.01.24 📰 Rozhovor... View Article

  • Chlebový kvásek vždyživý

    V tomto zápisku se nebudu zabývat teorií pečení, ani recepty na chleba, to už na kváskové mapě máme, Chtěl bych se tentokrát podělit o zkušenosti s vedením žitného kvasu a jeho udržením v dobré kondici.

  • Burong isda: kvašená ryba v rýži

    Také jste chtěli vědět, co se stane, když smícháte rýži s rybím masem a dáte to kvasit? Já jsem to zkusil a..!

  • Zkvašeno 3 beta

    Nevím, kolik čtenářů jsou pamětníci a pamatují si ještě na první miniaturní vzhled Zuzčina průkopnického blogýsku o obskurních nákazách a shnilém jídle. Já... View Article

  • Internetový kvas

    Co stojí za návštěvu, když se o kvašení, surovinách, postupech a výrobcích chcete dozvědět víc? U Kláry Na Kopci naleznete především pečlivě zpracované... View Article

  • Sladový kvas

    V neděli nás Jan Čulík z táborského Thiru pozval na naprosto báječný a překvapivě zcela nehipsterský festival Naše Chutě, který se konal... View Article

  • Polévky z kvásku III: balkánské – Ciorba a trahaňa

    Po poněkud dlouhé pauze se vracím k seriálu, který přerušil synbiotický půst — ke kváskovým polévkám z kvásku. Konec konců vrátily se mlhy, tma... View Article

  • Polévky z kvásku IV: teda spíše z kvasu — Rusko

    Zatím co ve střední Evropě se polévky zahustily kváskem, který se jinak pěstoval pro pečení chleba, balkánci si nechají zkvasit... View Article

  • Polévky z kvásku II: Polsko a Bělorusko — Žurek a žůr

    Pokračujeme druhým dílem kváskových polévek. Po lokálních, rakousko-uherských se vydáme o kousek dál na severovýchod, tedy do Polska a Běloruska. Jejich historie... View Article