Torši
Na počátku léta jsem našla několik ohromně zajímavých tureckých receptů na kvašenou zeleninu. Něco jsem naložila a rozepsala pár článků, jenže... View Article
Na počátku léta jsem našla několik ohromně zajímavých tureckých receptů na kvašenou zeleninu. Něco jsem naložila a rozepsala pár článků, jenže... View Article
Podzim je tady. Výbuch barev a záplava ovoce. I toho divokého, které ovšem naši předkové pečlivě sbírali a střádali na zimní nedostatek. Navíc... View Article
Slovo burčák v nadpise je poněkud zavádějící. Respektive můžete si burčák vyrobit doma — stačí mít dostatečné množství hroznového vína, vylisovat mošt a přidat... View Article
Jednou za rok se na pichlavých keřích na zahradě objeví záplava sladkých, chlupatých angreštů. Nejlepší jsou samozřejmě oždibované rovnou z keře,... View Article
Hledáte podobně jako já, jak se ochladit? Ideální je obrátit se k tradicím zemí, které se s horkem potýkají historicky dlouhodobě — tam mají... View Article
Korejci tuhle variantu kimčchi neznají. Nejspíš proto, že rebarboru nepěstují, jen jim roste jako plevel v divoké formě bez dostatečně šťavnatých... View Article
Křídlatky všech druhů jsou rychle, strašně moc rychle, rostoucí invazivní rostliny. Když se někde pomnoží, tak vytváří neprostupné plochy obřích... View Article
Možná jste si už všimli, jak se před nějakou dobou začaly šířit náhrady jídla — práškové směsi, které nejsou koktejly na hubnutí... View Article
Sezona medvědího česneku právě vrcholí a za posledních pár let se jeho sběr (a hlavně jeho skvělá chuť) stal natolik běžnou... View Article
V rámci barterových výměn při recenzích po Katzově knize Síla Přírodní Fermentace jsem se také domluvila, že zrecenzuji e‑knihu „Snídaně... View Article