Vyhledáno: Kvas(235)

  • Bobule II: tekutiny

    Pokud jste si z podzimního výletu přinesli dostatečné zásoby volně rostoucích bobulí, ráda bych vám nabídla pár nápadů, co s nimi udělat.... View Article

  • Bobule I: přehled

    podzimní bobule Podzim je rájem pro skryté sběračské geny. Nádherně barevné bobule září všude kolem. Ještě pořád krásné počasí, které... View Article

  • Zelí

    Zemňáky a zelé, živobytí celé. Valašské přísloví  Kysané zelí je ikonou střední Evropy. Američani dokonce přistěhovalcům z německých a rakouských zemí (tedy i Čechům)... View Article

  • Houby II

    Podobně jako paprikám i houbám dlouhá fermentace vyloženě svědčí. A tak spolu s hlavní letošní sezónou přicházím s druhým dílem toho, co jde z hub... View Article

  • Rajčata II

    Původně jsem chtěla jen na facebooku upozornit na dva loňské rajčatové články, ale jak jsem je po sobě četla, tak... View Article

  • Fazolky nezralé

    Miluju čerstvé fazolky. Velká mísa lehce oblanšírovaných s dostatkem másla, případně zakysanou smetanou představují mou oblíbenou letní večeři. Problém je ovšem... View Article

  • Kyselé hrozny čili verjus

    Verjus [veržů] je slovo ze staré francouzštiny — znamená zelená šťáva. Jde o mošt z nezralých vinných hroznů, popřípadě se dá vyrobit z nezralého rybízu... View Article

  • Kefír zevně II: kosmetika

    Kefír je pro pleť velmi blahodárná záležitost, protože je to směs vody, tuku, bílkovin a vitamínu A a E, které jsou pro... View Article

  • Kefír zevně I: dermatologická první pomoc

    V článku o praktickém kefíru jsem slibovala článek o tom, co teda vlastně s kefírem dělat, když už ho vyrobím. A protože možností je... View Article

  • Meruňky

    Jsou zdravé, jsou v sezoně, jsou výtečné a když už se je člověk rozhodně zavařit, tak jich má většinou spoustu. Doporučuju tak... View Article