Vyhledáno: Kvas(235)

  • Kořenové pivo čili root beer

    Kořenové pivo je jeden z ikonických nápojů tradiční kuchyně Spojených států. Osadníci si dovezli tradici bylinných fermentovaných nápojů — lopuchové pivo je v anglických... View Article

  • Kořeny — obecný návod na limonádu

    Dva kořeny se pod jedlí ke klepům z lesa sesedly.Co do vrcholků vítr vnes, zde dole přijde na přetřes.Veverka, teta stoletá,... View Article

  • Vejce

    Co se zbylými vajíčky? Nahromadila se vám doma natvrdo uvařená vejce a i když se těšíte na úterní vajíčkovou pomazánku na... View Article

  • Jarní (ne)očista

    S blížícím se jarem se média a blogy zaplňují články o jarní očistě, o potřebě detoxikace, o tom, jak jsme všichni zkažení, porouchaní, zanešení... View Article

  • V krajině jablečného štrůdlu

    Vítejte na cestě kolem světa — fermentované potraviny jsou skutečně globální záležitostí, byť se region od regionu velmi liší v tom, co se... View Article

  • Marie Úlehlová-Tilschová

    Jeden z mých antikvariátních úlovků z poslední doby je Česká strava lidová od Marie Úlehlové-Tilschové. A jsem z toho tak nadšená, že tajně doufám,... View Article

  • Bílá ředkev

    Při čekání na jarní zeleninu zaměřte svou pozornost na bílou ředkev, kterou po většinu zimy najdete v regálech se zeleninou. Dá... View Article

  • Thajské kari pasty

    Přinejmenším v Brně a v Praze už nebývá takový problém sehnat ingredience na většinu etnických receptů, které si usmyslíte připravit. Je sice... View Article

  • Již dávní… pralidé

    Zdá se, že jen co lidé vynalezli první nádoby a zapomnětlivost, objevila se i fermentace. Nejdřív pravděpodobně bylo čůčo — tedy spontánně zkvašené ovoce,... View Article

  • Chicha — pivo starých Inků

    Chicha je tradiční, lehce fermentovaný nápoj z Jižní a Střední Ameriky. Inkové, Mayové, Toltékové a podobné osvícené národy to pili a pijí dodnes a právě... View Article