Vyhledáno: Kvas(235)

  • Houby

    Rostou. A nejen václavky. Mléčná fermentace patří k velmi tradičnímu způsobu uchování hub, zejména v Rusku a okolí. V nepovedených pokusech jsem zmiňovala úplně nejtradičnější... View Article

  • Majonéza

    Vejce bývají považována za něco plného tuků a cholesterolů a skoro tak strašně zlého, jako třeba výrobní salám. Na milost je vzat... View Article

  • Salsa, guacamole a kečup

    Cokoliv, kam se při přípravě dává něco kyselého, se dá úspěšně vyrobit pomocí mléčné fermentace. Vždy to je ve prospěch... View Article

  • Chipsy

    Při hledání zajímavých webů jsem našla návod na smažené bramborové lupínky, které jsou nejprve zkysány a teprve pak usmaženy. A prý že... View Article

  • Ocet

    Ve stále přiostřujícím se boji proti NWO je ocet hlavním pomocníkem každého správného orgoníka. Takže začněte vyrábět ocet a rozhánějte zlé... View Article

  • Lopuchový a pampeliškový kořen

    Kořeny a kysat? Více než dobře. Kořeny hvězdicovitých a zvonkovitých rostlin totiž obsahují inulín, tedy rozpustnou vlákninu a hlavně prebiotikum. A prebiotikum je všechno,... View Article

  • Nepovedené pokusy — aktualizace 7.1. 2015

    Mám takové temné tušení, že tohle bude pravidelně aktualizovaný článek. No ale co — publikovat negativní výsledky je důležité! Křís Na mém... View Article

  • Kefír

    Kefír je nápoj, který je vyroben pomocí kefírových kultur. Obecně se dají potkat dva základní typy — mléčný a vodní. Kefírová zrna, která... View Article

  • Startéry

    Startér je něco, co obsahuje kulturu kvasinek, bakterií nebo plísní, kterou chceme rozmnožit, aby nám vyrobila požadovanou potravinu. Bakterie a kvasinky... View Article

  • Řepa

    Konec sporů, jestli do boršče patří nakládaná řepa a čerstvé zelí nebo kysané zelí a čerstvá řepa. Základem pořádného boršče je totiž... View Article