Přijďte v neděli 27.4. do Kongresáku na swap fermentnačních kultur a přednášku s překvápkem!

Vyhledáno: Kvas(243)

  • Chilli a jiné papričky I

    V jednom z prvních článků jsem odkazovala na archivní bloody mary Sandora Katze, na které používal rok archivovanou fermentovanou rajčatovou šťávu... View Article

  • Vaječná tlačenka čili huspenina

    Pokud budete na těch internetech hledat, co to taková vaječná tlačenka je, narazíte na recepty óbrmňamek s gothajem, sterilovanou zeleninou a tak.... View Article

  • Hořčice

    Může mi někdo vysvětlit co dělá v hořčici s octem a křenem konzervant? A proč najít dobrou hořčici bez konzervantů je stále těžší? A jde... View Article

  • Celer

    Celer stojí za experimenty s kvašením. Jak bulva, tak řapíky nebo jen listí či semínka coby koření do nálevů, případně šťáva... View Article

  • Antidepresiva

    Správně fermentované potraviny, které vám do střev dostanou ty správné kultury, mohou pomoci i se splíny či nespavostí. Přinejmenším kultury Streptococcus... View Article

  • Rejuvelac

    Rejuvelac je údajně zázračný nápoj z prokvašeného, naklíčeného obilí. Objevil se s módou syrové stravy, tedy konkrétně living food. Podle letmého hledání... View Article

  • Křen

    Křen kvasí rád, nadšeně a především v průběhu kvašení nemění chuť. Tedy trochu mění, ale jen k větší křenovitosti. Shledávám tedy mléčnou fermentaci... View Article

  • Vománkový víno

    Zkvasit se dá snad vážně všechno a omezovat se jen na převahu mléčného kvašení by byla škoda. Ale protože s alkoholovým kvašením... View Article

  • Houby

    Rostou. A nejen václavky. Mléčná fermentace patří k velmi tradičnímu způsobu uchování hub, zejména v Rusku a okolí. V nepovedených pokusech jsem zmiňovala úplně nejtradičnější... View Article

  • Majonéza

    Vejce bývají považována za něco plného tuků a cholesterolů a skoro tak strašně zlého, jako třeba výrobní salám. Na milost je vzat... View Article