
Chilli a jiné papričky I
V jednom z prvních článků jsem odkazovala na archivní bloody mary Sandora Katze, na které používal rok archivovanou fermentovanou rajčatovou šťávu... View Article
V jednom z prvních článků jsem odkazovala na archivní bloody mary Sandora Katze, na které používal rok archivovanou fermentovanou rajčatovou šťávu... View Article
Pokud budete na těch internetech hledat, co to taková vaječná tlačenka je, narazíte na recepty óbrmňamek s gothajem, sterilovanou zeleninou a tak.... View Article
Může mi někdo vysvětlit co dělá v hořčici s octem a křenem konzervant? A proč najít dobrou hořčici bez konzervantů je stále těžší? A jde... View Article
Celer stojí za experimenty s kvašením. Jak bulva, tak řapíky nebo jen listí či semínka coby koření do nálevů, případně šťáva... View Article
Správně fermentované potraviny, které vám do střev dostanou ty správné kultury, mohou pomoci i se splíny či nespavostí. Přinejmenším kultury Streptococcus... View Article
Rejuvelac je údajně zázračný nápoj z prokvašeného, naklíčeného obilí. Objevil se s módou syrové stravy, tedy konkrétně living food. Podle letmého hledání... View Article
Křen kvasí rád, nadšeně a především v průběhu kvašení nemění chuť. Tedy trochu mění, ale jen k větší křenovitosti. Shledávám tedy mléčnou fermentaci... View Article
Zkvasit se dá snad vážně všechno a omezovat se jen na převahu mléčného kvašení by byla škoda. Ale protože s alkoholovým kvašením... View Article
Rostou. A nejen václavky. Mléčná fermentace patří k velmi tradičnímu způsobu uchování hub, zejména v Rusku a okolí. V nepovedených pokusech jsem zmiňovala úplně nejtradičnější... View Article
Vejce bývají považována za něco plného tuků a cholesterolů a skoro tak strašně zlého, jako třeba výrobní salám. Na milost je vzat... View Article