
Salsa, guacamole a kečup
Cokoliv, kam se při přípravě dává něco kyselého, se dá úspěšně vyrobit pomocí mléčné fermentace. Vždy to je ve prospěch... View Article
Cokoliv, kam se při přípravě dává něco kyselého, se dá úspěšně vyrobit pomocí mléčné fermentace. Vždy to je ve prospěch... View Article
Při hledání zajímavých webů jsem našla návod na smažené bramborové lupínky, které jsou nejprve zkysány a teprve pak usmaženy. A prý že... View Article
Ve stále přiostřujícím se boji proti NWO je ocet hlavním pomocníkem každého správného orgoníka. Takže začněte vyrábět ocet a rozhánějte zlé... View Article
Kořeny a kysat? Více než dobře. Kořeny hvězdicovitých a zvonkovitých rostlin totiž obsahují inulín, tedy rozpustnou vlákninu a hlavně prebiotikum. A prebiotikum je všechno,... View Article
Mám takové temné tušení, že tohle bude pravidelně aktualizovaný článek. No ale co — publikovat negativní výsledky je důležité! Křís Na mém... View Article
Kefír je nápoj, který je vyroben pomocí kefírových kultur. Obecně se dají potkat dva základní typy — mléčný a vodní. Kefírová zrna, která... View Article
Startér je něco, co obsahuje kulturu kvasinek, bakterií nebo plísní, kterou chceme rozmnožit, aby nám vyrobila požadovanou potravinu. Bakterie a kvasinky... View Article
Konec sporů, jestli do boršče patří nakládaná řepa a čerstvé zelí nebo kysané zelí a čerstvá řepa. Základem pořádného boršče je totiž... View Article
Květák patří mezi mé oblíbené kousky. Je ho sice snadné zprznit, ale zrovna u kysání to dá dost práci. Základem je klasicky... View Article
Křís je taková ta bělavá mázdra, která se vám může utvořit na povrchu toho, co právě kvasíte. Není to zpravidla... View Article