Vyhledáno: Kvas(235)

  • Rýže kodži část 5. – rychlé miso

    Devět let doma a šest let zde na blogu. Tak dlouho do svého okolí a do vás dosti nevybíravým způsobem láduju lžíci... View Article

  • Zavřeniny

    Zavřeniny - nejjednodušší letní ovocný ferment. Doporučuje Vězeňská služba ČR.

  • Oxymel

    Oxymel je starý způsob extrakce účinných látek z léčivých bylin. Byl součástí starověkého lékařství a hojně se používal zejména v rámci evropské renesance... View Article

  • Vydáváme Kuchařku na doma!

    …a ten vykřičník v nadpisu jsme si dovolili zase po dvou letech, protože jsme si ani sami nemysleli, že se něco... View Article

  • Plísňové tofu 毛豆腐

    Děs, hrůza a další obskurní plíseň na jídle. Pojďte se mrknout na chvíli do Číny, třeba vás zlákám na ochutnávku.

  • Synbiotický půst receptář – co mám pořád vařit?

    Zde se nám hromadí recepty co během synbiotckého půstu jíme. Spíš jen jako inspiraci, než jako podrobné recepty, to by... View Article

  • Sójový a hrachový granulát

    Fantóm z devadesátých let se láme zpátky do našich kuchyní a my víme, jak to zařídit, aby nejenže nebyl hnusný, ale byl hodně dobrý.

  • Fantastická vláknina a kde ji hledat

    Nastal čas na další kolo synbiotického půstu. Přidáte si na talíř krmení pro vaše mrňavé spolubydlící?

  • E‑mailový občasník

    Na rok 2023 chystáme alespoň 3 kouzelnické kejkle, z nichž první je e-mailový občasník, skrz který k vám budu posílat trochu něco užitečnějšího, než pozitivní energii.

  • Saké

    Peklo zamrzlo, Bill Gates rozdává Windows zadarmo a já jsem zkvasil svůj první chlast. Experimentovat můžete i vy a když se pokus nepovede, bude skvělý rýžový ocet!