Přijďte v neděli 27.4. do Kongresáku na swap fermentnačních kultur a přednášku s překvápkem!

Vyhledáno: Kvas(243)

  • Cukr

    Bílý jed! Jedině hnědý, třtinový! Bez přidaného cukru! Stejně návykový jako heroin! Tak těchto hesel se dočkal základní uhlíkový energetický vektor téměř celé biosféry, bez kterého by se na světě nepohnulo, nežilo a nerostlo vůbec nic. Pojďte, mrkneme se dneska na cukr zase optikou normálního strávníka a fermentariána a možná ho vezmete na milost jako kdysi droždí, mouku či zlé, krabicové (mléko).

  • Otázka bublavosti

    Buďto kyne moc, nebo málo, lahve vybuchují nebo jsou zticha, sakramentská práce, co s tím? Pojďme si shrnout všechno, co víme o bublavosti a vyvodit z toho nějaké praktické tipy.

  • Zdraví prochází žaludkem (TV dokument, 2024)

    Velmi povedený TV dokument s předními popularizátory výživy nejen pro člověka, ale i pro jeho mikrobiom. Giulie Enders, manželé Sonnenburgovi a další se konečně dostali do formátu stravitelného širokou veřejností.

  • Ta pravá kultura

    Jestlipak existuje něco jako pravý tibetský kefír? Odkud je skutečná kombuchová red rumi? Která kultura má nejlepší zdravotní účinky?

  • Jarní (ne)očista s lékařem

    Vypadá to, že se každoroční jarní očistné rituály pořád dobře prodávají. Je však nutné střevo očišťovat? Máme se zbavovat nečistot a usazenin? Držet hladovky? S lékařem jsme si o tom popovídali.

  • 1000+1 kombuchových otázek a odpovědí

    Strašidelně dlouhý seznam vašich otázek a mých odpovědí o fungování kombuchové kultury. Nebojte se, je v něm fakt všechno.

  • Zelená rajčata v oleji

    Začátek října je nejvyšší čas si přiznat, že zelená rajčata na záhonku už nedozrají. A že je potřeba je sklidit, protože... View Article

  • Misonávštěva u Mimi Ferments v Berlíně

    Když Blanka (Jídlo a radost) přišla s tím, že s šefkuchaři z Ambi vyráží do Berlína na výlet za Markusem, neváhal jsem ani pikovteřinu... View Article

  • Rýže kodži část 5. – rychlé miso

    Devět let doma a šest let zde na blogu. Tak dlouho do svého okolí a do vás dosti nevybíravým způsobem láduju lžíci... View Article

  • Zavřeniny

    Zavřeniny - nejjednodušší letní ovocný ferment. Doporučuje Vězeňská služba ČR.