Vyhledáno: Kvas(235)

  • Nakládané švestky – Gavalı Turşusu

    Švestky s česnekem, solí a octem, to zní tak divně, že jsem to musela zkusit.

  • Na dovolenou bez mikroutů

    Jak dlouhodobě uchovávat své oblíbené kultury, když zrovna odjíždíte na delší dobu z domácnosti a nesehnali jste jim dobře placený hotel.

  • 10 fermentů, bez kterých se neobejdu

    Top 10 kvašených dobrot, bez kterých už bych já nebyl já. Máte taky uspořádaný svůj žebříček hodnot?

  • Kniha Umění fermentace konečně česky!

    Sandorův opus vychází po deseti letech i v češtině a my jsme ji jak se patří pokřtili.

  • Žito a jantar – Pobaltí I.

    Ale není zemiak, je jen tma, zima a halucinace z podvýživy.  (neznámý autor) Polsko-britská autora Zuza Zak vydala knížku o pobaltské kuchyni Žito... View Article

  • Mikraut aneb Hostina pro bakterie

    Když jíme, krmíme nejen sebe, ale i svoje střevní mikroorganismy. Vláknina, ať už rozpustná nebo nerozpustná, je palivem pro naše mikrouty. Nenechme je hladovět!

  • Potraviny pro tebe – konference 2021

    Stručný výtah ze sedmi příspěvků 3. ročníku nesmírně poutavé konference Současné trendy vede speciální výživě na téma střevní mikrobiom.

  • Lečo

    Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Hodlám se připojit k rozšíření toho, jak lečo může být fajn.

  • Podpiwek

    Dá se zkvasit Melta? Je podpiwek jenom malé pivo? Už jste malovali kuchyň? Recept v článku!

  • Rýžová voda na vlasy

    Internet už od loňského roku ovládá rýžová voda na vlasy. A protože to je fermentované, musela jsem to vyzkoušet.