Vyhledáno: Kvas(235)

  • Probiotický elixír zdraví

    Není probiotické, co se leskne. Dokonce ani neplatí, že čím dražší, tím zdravější. Jaké potíže vlastně doprovázejí význam slova PROBIOTICKÝ?

  • Recepty jsou na prd

    Ha! Návod, ten zabiják kreativity!

  • Strava sojky zlověstné

    Tohle není návod na zhubnutí. Ani na stoletý život. Tohle je můj myšlenkový pochod, kterým míchám své jídlo.

  • Vaříme z kimčchi

    Sice zabíjeme mikroba, ale způsobíme blaho v obědové misce. Kimčchi skýtá spoustu příležitostí, jak si přichystat hřejivé a chuťově bohaté jídlo. Rukama.

  • Alkalická fermentace luštěnin

    Nejsme šarlatáni a odkyselovači organismu. My jen prozkoumáváme kvašení, které běží do zásaditých hodnot stupnice pH. A smrdí čpavkem. A je moc dobré.

  • Salami

    Klíčová slova: fermentovaný buřt, dusitany, vepřové střívko, laktobacil, botulin. To musím mít!

  • Ananasové kimčchi

    Mám to z internetu, dobrovolně bych to nevymyslela. A první impuls to udělat byl pocit - to je tak divné, to budu muset zkusit!

  • Luštěniny (konečně) každý den

    Otázka prdlavosti definitivně zodpovězena! Výkrm mikrobioty vyřešen! TOP 10 způsobů úpravy! Víme první - dá se to zkvasit!

  • Doporučená literatura

    Když se svému jídlu věnujete trochu systematičtěji, potřebujete nějakou literaturu, ke které se můžete vracet a buď čerpat novou inspiraci, anebo ověřovat a upevňovat existující poznatky. To je proces soustavného celoživotního učení.

  • Amazake

    Jak sladká je dobrota ze zcukřené rýže, tak bude možná mírně nakyslý tenhle blogový zápisek. Kancelář pro uvádění věcí na pravou míru opět zasahuje.