Homepage
Zkvašeno live 27. – 29.9. RychlebyRychlebské kvašeniny — víkendové workshopy se Zuzkou, FB událost, registrace nutná 21.10. Vsetín — knihovnapraktické fermentování zeleniny, představení knihy [V] 6.11.... View Article
Zkvašeno live 27. – 29.9. RychlebyRychlebské kvašeniny — víkendové workshopy se Zuzkou, FB událost, registrace nutná 21.10. Vsetín — knihovnapraktické fermentování zeleniny, představení knihy [V] 6.11.... View Article
Jedno velmi japonské kvašení využívající zimní sezonu. A je tam nesmírně zajímavý moment nakládání ředkve do rozmašírovaného ovoce. Recept jsem okoukala a nadchla se... View Article
Hanka Michopulu zve hosty do svého podcastu o potravinách a povídá si s nimi o tom, co je na původních tradičních postupech hodnotného a čím... View Article
„Napij se, Jáchymku, je to zdravý!“ — „Néé, mami, néé, to je hnus, já chci Pipirindu!“ — „Neřvi a napí se!“ — „Uááá“ — „A nebul nebo dostaneš na... View Article
Skoro si připadám jako člen nějaké novodobé ezo sekty, která místo ketodiet nebo konzumace dělené stravy vzývá střevo a jeho mikrobiotu.... View Article
Když jsem si připravoval podklady pro tenhle článek, vrátil jsem se vzpomínkami zpátky do školních lavic, do hodin zbožíznalství na... View Article
Kam sahají hranice našeho vkusu co do chlupatých potravin? Odkud ten děs v očích spotřebitelů? A proč je to tak ukrutně dobré?... View Article
Na vlastní střeva jsem testovala teorii, že solanin, tomatin a jiné hořké lilkovité alkaloidy se rozkládá mléčným kvašením — v pokusu zkvasit lilek potměchuť.... View Article
Kdyby mi někdo před deseti lety řekl, že pan kefír půjde někdy na kameru do hlavního vysílacího času, tak dotyčnému... View Article
Prakticky v každém receptu nebo popisu fermentačních technik zmiňujeme jednu z metod, jak ochránit potravinu před problémy a usměrnit ji žádoucím směrem: zamezení... View Article