Vyhledáno: Kvas(243)

  • Jun

    Tajemný nápoj z tajemné tibetské houby, kterým pradávní tajemní tibetští mniši léčili všechny běžné i tajemné tibetské nemoci. Nebo jen kus kombuchy upuštěný do jiného substrátu?

  • Zase rajská! Fermentovaná…

    Lilek rajče je snad to nejlepší, co nám Amerika dala. Když si sklizeň zakonzervujete na sezónu, nebudete mít nouzi o nekonečně verzatilní omáčky.

  • Třešně

    Třešně jdou zkvasit mléčným kvašením a výsledek je vcelku ohromující. Je to slané, šťavnaté, nakyslé a jestli chcete tuhle sezonu chcete zkusit... View Article

  • Chřest 2

    Slaďoučký, čerstvoučký chřest je pochopitelně něco, co se dá zkvasit úplně samo. A určitě to zkuste. Nevydrží moc dlouho — jednak ho hned... View Article

  • Tvaroh

    Tvaroh v papírku, to je strašák mladých, kteří se z něj bojí komponovat, ač se jedná o bohatý zdroj proteinů a vápníku. Dá se zkvasit?

  • Kimčchi

    Definitivní pojednání o korejském kimčchi, které si připravíte ne podle konkrétního receptu, ale hlavně podle vlastní chuti.

  • Zlé, krabicové

    Víc blábolů snad nebylo napsáno o žádné jiné základní surovině než o UHT trvanlivém mléce. Pojďme si posvítit na pár mýtů, které na trvanlivé mléko za posledních dvacet let naschly.

  • Kávová kombuča

    Máte rádi espreso s tonicem? Je to hit posledních dvou let v kavárnách třetí kávové vlny. A chcete něco co je výrazně zajímavějšího, kvašeného... View Article

  • Homepage

    Zkvašeno live Aktuálně není nic v plánu E‑mailový občasník Aby vám neutekly naplánované workshopy a zajímavé informace ze světa kvašení, mikrobiologie a racionálního... View Article

  • Ředkev v tomelu — daikon no kakizuke — 大根の柿漬け

    Jedno velmi japonské kvašení využívající zimní sezonu. A je tam nesmírně zajímavý moment nakládání ředkve do rozmašírovaného ovoce. Recept jsem okoukala a nadchla se... View Article