
Fuj, plíseň!
Kam sahají hranice našeho vkusu co do chlupatých potravin? Odkud ten děs v očích spotřebitelů? A proč je to tak ukrutně dobré?... View Article
Kam sahají hranice našeho vkusu co do chlupatých potravin? Odkud ten děs v očích spotřebitelů? A proč je to tak ukrutně dobré?... View Article
Kdyby mi někdo před deseti lety řekl, že pan kefír půjde někdy na kameru do hlavního vysílacího času, tak dotyčnému... View Article
Při práci se základními surovinami a miliardami robůtků se nevyhnete situacím, ve kterých se zdá, že je něco špatně, že se... View Article
Kvašení a kysání patří velmi pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Člověk úplně vidí toho pračlověka, který nechal přes... View Article
Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr. V okamžiku, kdy se rozkřiklo, že René Redzepi a David Zilber vydají letos na podzim... View Article
V elaborátu o kombuše už jsem si posteskl, jak je u nás octová kultura opomíjena, o octových nápojích nemluvě, což je obrovská škoda.... View Article
Úvodní slovo si vypůjčím od hochů z Červeného trpaslíka, protože nemohu uvěřit tomu, že jsme ještě pořád nepřistoupili na kysacím blogu... View Article
Jeden aktuální příspěvek, než se zase ochladí. Ti, kdo pěstují kombuchu moc dobře vědí, že čaj a nakyslá probiotika dohromady fungují... View Article
Další várka možných příchutí pro mléčný i vodní kefír — zaměřeno zejména na to, co je teď v zimě snadno dostupné. Sušené ovoce, koření... View Article
Ve stále přiostřujícím se boji proti NWO je ocet hlavním pomocníkem každého správného orgoníka. Takže začněte vyrábět ocet a rozhánějte zlé... View Article