Štítek: recepty

  • Lečo

    Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Hodlám se připojit k rozšíření toho, jak lečo může být fajn.

  • Třešně

    Třešně jdou zkvasit mléčným kvašením a výsledek je vcelku ohromující. Je to slané, šťavnaté, nakyslé a jestli chcete tuhle sezonu chcete zkusit... View Article

  • Zavité kimčchi — bosam kimčchi — 보쌈 김치

    Bosam — zavité kimčchi — je jedna z dalších mnoha variací na kimčchi. Běžně patláte kořeněnou pastu mezi listy čtvrtek pekingského zelí nebo jí jen... View Article

  • Polévky z kvásku III: balkánské – Ciorba a trahaňa

    Po poněkud dlouhé pauze se vracím k seriálu, který přerušil synbiotický půst — ke kváskovým polévkám z kvásku. Konec konců vrátily se mlhy, tma... View Article

  • Synbiotický půst: závěrečný díl – snídaně

    Jako závěrečný díl seriálu o synbiotických pokrmech jsem si vybrala snídaně. Jsem snídací typ a tak nemám problém souhlasit se všemi těmi... View Article

  • Synbiotický půst VIII: šestý týden – Levanta

    Začátkem února ten plán na postní články vypadal jako prima nápad. Ovšem během března začaly události houstnout a čas se nejspíš... View Article

  • Synbiotický půst VII: pátý týden – indický

    Čtvrté postní neděli se tradičně říká družebná. Je v půlce půstu a bývala určena tomu, aby se lidi scházeli, pili sladké likéry,... View Article

  • Synbiotický půst VI: misky hojnosti

    Na blogu Good moon spoon v lednu předpovídali trendy na tento rok. A kromě kvašení, a roku luštěnin, poukazovali taky na tzv. misky... View Article

  • Synbiotický půst V: třetí týden

    A je tu třetí postní týden a další várka synbiotických receptů — takových receptů, ve kterých je dostatek rozmanité vlákniny a zároveň i něco kysaného... View Article

  • Synbiotický půst IV: co přichystat na třetí týden

    Pro recepty, které chystám na třetí postní týden, to bude chtít zase trošku příprav. Z prvního týdne by vám mohla zbýt... View Article