Oves
Když já jim dám vovsa,voni skáčou hopsa. - česká lidová Oves je obilninou ze střední Asie a je vcelku i možné, že... View Article
Když já jim dám vovsa,voni skáčou hopsa. - česká lidová Oves je obilninou ze střední Asie a je vcelku i možné, že... View Article
Pláče váš vnitřní hipster, že kimčchi už je moc mainstream? Nechutná vám rybí omáčka, ale chcete spíš něco exotičtějšího, než... View Article
A opět něco z těch bizarnějších, ale velmi tradičních variant fermentovaných věcí. Melouny se pěstují po celém světě, a tak se vymyslela... View Article
Cože — zkvasit vegetu? A to už tu mám worcester, kečup, majolku, kari koření a hořčici. Kromě eidamu, který je kvašený ze své... View Article
Korejci své okurky milují. Kromě toho, že dělají klasické nakládačky a pak z nich pikantní salát, tak z nich pochopitelně dělají kimčchi. Ano,... View Article
Adžika je pikantní papriková pasta původem z Kavkazu, která po naředění zdomácněla v Rusku. Může se vyskytovat také jako směs suchého koření,... View Article
Po dlouhé okurkové předehře konečně recepty na kvašáky! Předchozí díly okurkové ságy: Obecné povídání o okurkách Okurková limonáda Recepty z různých kuchařek... View Article
Po obecném úvodu a okurkové limonádě bych tu měla věneček receptů z mých oblíbených knih. Úhelným kamenem budiž pochopitelně Marie Úlehlová-Tilschová. V Chuťovém... View Article
Okurkovka (s tu větším, tu menším podílem přírodní šťávy) se už loni zabydlela v nabídce kaváren. Je poměrně snadné si ji... View Article
Poláci tento boršč vaří na Vánoční večeři. Dávají do něj houbové taštičky, kterým říkají ouška. Recept na variantu, kterou sem... View Article