Štítek: recepty

  • Perilovo-kopřivová limonáda — aneb bojujeme proti alergiím

    Dorazilo jaro, začala jsem kýchat. Uvidíme, jak to dopadne letos, protože tentokrát budu připravena a budu proti alergické reakci bojovat limonádou.... View Article

  • Máslo II: zrající a marocký smen

    V lednu jsem kvasila máslo a nyní mi v lednici už dozrály jeho zajímavější varianty. A protože dozrály do velmi lahodné chuti, je... View Article

  • Ostrý cider — panacea neboli všelék

    S počátkem podzimu se letos na anglicky psaných blozích, kde se něco kysá, začal objevovat fire cider. A protože to je... View Article

  • Perníčky

    Pravidelní čtenáři si už asi všimli, že mám mimo jiné velkou slabost pro historii a původní či tradiční pokrmy, ať už... View Article

  • Bobule II: tekutiny

    Pokud jste si z podzimního výletu přinesli dostatečné zásoby volně rostoucích bobulí, ráda bych vám nabídla pár nápadů, co s nimi udělat.... View Article

  • Houby II

    Podobně jako paprikám i houbám dlouhá fermentace vyloženě svědčí. A tak spolu s hlavní letošní sezónou přicházím s druhým dílem toho, co jde z hub... View Article

  • Fazolky nezralé

    Miluju čerstvé fazolky. Velká mísa lehce oblanšírovaných s dostatkem másla, případně zakysanou smetanou představují mou oblíbenou letní večeři. Problém je ovšem... View Article

  • Kyselé hrozny čili verjus

    Verjus [veržů] je slovo ze staré francouzštiny — znamená zelená šťáva. Jde o mošt z nezralých vinných hroznů, popřípadě se dá vyrobit z nezralého rybízu... View Article

  • Ledový čaj

    Jeden aktuální příspěvek, než se zase ochladí. Ti, kdo pěstují kombuchu moc dobře vědí, že čaj a nakyslá probiotika dohromady fungují... View Article

  • Chřest

    Blíží se Ivančické slavnosti chřestu. Bohužel s dováženým chřestem ze Slovenska, ale i tak je to pro jihomoravské zajímavý výlet. Navíc je... View Article