Pampelišky od čumáčku po ocásek
Pampeliška je jednoznačně královnou jarních bylinek. Roste všude, krásně kvete a když ji vydloubete někomu z pozemku, většinou bude rád, že ho... View Article
Pampeliška je jednoznačně královnou jarních bylinek. Roste všude, krásně kvete a když ji vydloubete někomu z pozemku, většinou bude rád, že ho... View Article
Při čekání na jarní zeleninu zaměřte svou pozornost na bílou ředkev, kterou po většinu zimy najdete v regálech se zeleninou. Dá... View Article
Další várka možných příchutí pro mléčný i vodní kefír — zaměřeno zejména na to, co je teď v zimě snadno dostupné. Sušené ovoce, koření... View Article
Curtido je lehce fermentovaný středoamerický zelný salát. Jednoduchý, rychlý, moc dobrý. Podává se jako příloha k masu nebo třeba v El Salvadoru... View Article
V předchozím článku jsem psala o japonské metodě kysání nukazuke. No a tenhle článek bude o jeho výrobě. Pokud vás zajímá, co všechno... View Article
Cože? Volčestr? Jeden z nepostradatelných pilířů óbrmňamek? Rituální obětina pro jednoho z Nevýslovných Prastarých přezdívaného Manža, který si musí počvachtat, aby nezničil... View Article
V nepovedených pokusech mám dva pokusy o gundruk. No a ve sklepě už mám druhou, povedenou sklenici. Gundruk je himalajská verze nakládaných... View Article
Mléčně kvašené limonády jsou ochotné pít i děti, je to výrazně zdravější než průmyslově vyráběné limonády a pomáhají mimo jiné i se snazším... View Article
Vánočka (ostatně jako každé kynuté pečivo) je jaksi díky droždí fermentovaná sama o sobě. Ale může být daleko fermentovanějí. Dá se... View Article
V knížce Konzervujeme po celý rok je zajímavý recept na kysané zelí, které je ovšem s jalovcem, s hrozny a zalité bílým vínem.... View Article