Chilli a jiné papričky II
První díl se věnoval omáčkám a fermentovaným paprikám, které vlastně nemusí moc pálit, když nechcete. Druhá část ovšem je postavená na... View Article
První díl se věnoval omáčkám a fermentovaným paprikám, které vlastně nemusí moc pálit, když nechcete. Druhá část ovšem je postavená na... View Article
Teď všichni Kaliforňané se za vás pomodlí,Kdo táhneš s mulou přes pláně rozluč se s pohodlím,a tak musíš nakoupit solený hovězí,a kdo... View Article
Počasí ideální pro nejrůznější kapénkové infekce dorazilo, je vlhko, je chladno, ale ne natolik velké, aby zabilo viry a bakterie, vládne... View Article
V jednom z prvních článků jsem odkazovala na archivní bloody mary Sandora Katze, na které používal rok archivovanou fermentovanou rajčatovou šťávu... View Article
Pokud budete na těch internetech hledat, co to taková vaječná tlačenka je, narazíte na recepty óbrmňamek s gothajem, sterilovanou zeleninou a tak.... View Article
Může mi někdo vysvětlit co dělá v hořčici s octem a křenem konzervant? A proč najít dobrou hořčici bez konzervantů je stále těžší? A jde... View Article
Celer stojí za experimenty s kvašením. Jak bulva, tak řapíky nebo jen listí či semínka coby koření do nálevů, případně šťáva... View Article
Rejuvelac je údajně zázračný nápoj z prokvašeného, naklíčeného obilí. Objevil se s módou syrové stravy, tedy konkrétně living food. Podle letmého hledání... View Article
Rostou. A nejen václavky. Mléčná fermentace patří k velmi tradičnímu způsobu uchování hub, zejména v Rusku a okolí. V nepovedených pokusech jsem zmiňovala úplně nejtradičnější... View Article
Vejce bývají považována za něco plného tuků a cholesterolů a skoro tak strašně zlého, jako třeba výrobní salám. Na milost je vzat... View Article