
Bezlaktózový jogurt
Je vůbec možné nainkubovat si doma jogurt tak, aby neobsahoval vůbec žádnou laktózu? Po mnoha letech od vydání původního jogurtového... View Article
Je vůbec možné nainkubovat si doma jogurt tak, aby neobsahoval vůbec žádnou laktózu? Po mnoha letech od vydání původního jogurtového... View Article
Úvodní slovo si vypůjčím od hochů z Červeného trpaslíka, protože nemohu uvěřit tomu, že jsme ještě pořád nepřistoupili na kysacím blogu... View Article
Hledáte podobně jako já, jak se ochladit? Ideální je obrátit se k tradicím zemí, které se s horkem potýkají historicky dlouhodobě — tam mají... View Article
Asi jste si všimli, že nějaké složitější sýrařské postupy tu nenajdete. Maximálně kefír. Má to několik důvodů — nemám dostatečný zdroj mléka... View Article
Kišk či kašk je blízkovýchodní mléčně fermentovaná obilovina, která se používá buď na zahuštění omáček, anebo jako kaše. Kořeny má... View Article
Kavkazská legenda praví, že první kefírová zrna dostal prorok Mohamed přímo od Alláha a ten naučil kavkazské národy, jak ho používat,... View Article
V lednu jsem kvasila máslo a nyní mi v lednici už dozrály jeho zajímavější varianty. A protože dozrály do velmi lahodné chuti, je... View Article
Zkvasit máslo? Ale jistě. Ostatně je to tradiční způsob výroby másla — čistě technologicky v podmínkách hospodářství bez chladící techniky nejde moc nasbírat... View Article
Kefír je pro pleť velmi blahodárná záležitost, protože je to směs vody, tuku, bílkovin a vitamínu A a E, které jsou pro... View Article