
Ocet
Moštový, kompotový, lihový, tuzemáčkový, vinný, pivní, sladový z obilí či rýže, medovinový, kombuchový i nepravý ume - to všechno může být ocet.
Začátek října je nejvyšší čas si přiznat, že zelená rajčata na záhonku už nedozrají. A že je potřeba je sklidit, protože... View Article
Třešně jdou zkvasit mléčným kvašením a výsledek je vcelku ohromující. Je to slané, šťavnaté, nakyslé a jestli chcete tuhle sezonu chcete zkusit... View Article
Podzim je tady. Výbuch barev a záplava ovoce. I toho divokého, které ovšem naši předkové pečlivě sbírali a střádali na zimní nedostatek. Navíc... View Article
Jednou za rok se na pichlavých keřích na zahradě objeví záplava sladkých, chlupatých angreštů. Nejlepší jsou samozřejmě oždibované rovnou z keře,... View Article