Lečo
Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Hodlám se připojit k rozšíření toho, jak lečo může být fajn.
Slaďoučký, čerstvoučký chřest je pochopitelně něco, co se dá zkvasit úplně samo. A určitě to zkuste. Nevydrží moc dlouho — jednak ho hned... View Article
Jedno velmi japonské kvašení využívající zimní sezonu. A je tam nesmírně zajímavý moment nakládání ředkve do rozmašírovaného ovoce. Recept jsem okoukala a nadchla se... View Article
Na vlastní střeva jsem testovala teorii, že solanin, tomatin a jiné hořké lilkovité alkaloidy se rozkládá mléčným kvašením — v pokusu zkvasit lilek potměchuť.... View Article
Qwerty pro vás sepsal demýtizační článek o tom, že se není potřeba bát glutamátu jako takového. Je jasné, že pokud budete... View Article
Bosam — zavité kimčchi — je jedna z dalších mnoha variací na kimčchi. Běžně patláte kořeněnou pastu mezi listy čtvrtek pekingského zelí nebo jí jen... View Article
Studentský spolek mě pozval do poroty první pražské kimčchi battle. Akce to byla nadmíru povedená — sešlo se více jak dvacet soutěžících... View Article
Na počátku léta jsem našla několik ohromně zajímavých tureckých receptů na kvašenou zeleninu. Něco jsem naložila a rozepsala pár článků, jenže... View Article