Další blogýsek o jídle?

12. srpna 2012; přečtete za 1 minutu


Na českých internetech je foodblogerů celá řádka. Na co si vzpomenete, to tu najdete. Vaření, pečení, pěstování, bio, fair i direct trade, vegan, makrobio, paleo, hodnocení hospod od maurera po váguse, pivo, víno, cider, káva … Proč tedy přidávat další bajty?

Ať hledám, jak hledám (a že posledních pár měsíců hledám důkladně), tak informacích o kvašení a kysání nealkoholových záležitostí toho v českých podmínkách nic moc není. Ještě tak mléčné výrobky, ale tím to hasne.

A přitom zkvasit se dá naprosto cokoliv a na spoustu způsobů. A protože už s tím chvíli experimentuju a protože tomu začínám trošku rozumět a protože v anglosaském světě je mléčné kysání zrovna celkem velmi kchůl, tak si věřím, že psát o tom v češtině by mohlo někoho zaujmout. A ideálně nakazit tím, že si do bytu pořídí taky miliardy mazlíčků. 

Přípravnou pro příspěvky na tomhle blogu je moje kvasicí a kysací diskuze na serveru nyx.cz Kdo by se chtěl přidat (a mě zrovna budou zbývat pozvánky, tak mi pošle mail a nebo nechá ten svůj tady v komentářích)

Zuzka Ouhrabková

Blog jsem pro vás začala psát v roce 2012 z nadšení nad knihou Síla přírodní fermentace od Sandora Katze, kterou jsem i později přeložila, a od té doby už mě tato obskurní záliba v oprašování mikroorganismů nepustila.

Profesionálně se věnuji práci na projektu Paměť národa pro neziskovku Post Bellum.

Umím vymyslet kvašenou recepturu či vám poradit co kvasit ve vaší kavárně/bistru/nálevně. Fakt mi jdou nejrůznější rešerše Pro veřejnost pořádám i praktické workshopy, v případě zájmu mi prosím pište na e‑mail.



3 komentáře

  • Objeveno díky Vývařovně, výborný téma! Jdu se prokvasit novějšími články.

  • Objeveno díky Cuketkovi, přesně takový blog mi chyběl, pořád jsem na blogu vyzivujicitradice.cz četla o skvělých přínosech fermentovaných jídel, ale nevěděla, co, jak, jak na to. Jdu si přečíst všechny Vaše články a už se moc těším!

  • Anonymní

    Objeveno… protože jsme spolu kdysi bydleli…
    Máš to hezký 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *