Další blogýsek o jídle?
12. srpna 2012; přečtete za 1 minutuNa českých internetech je foodblogerů celá řádka. Na co si vzpomenete, to tu najdete. Vaření, pečení, pěstování, bio, fair i direct trade, vegan, makrobio, paleo, hodnocení hospod od maurera po váguse, pivo, víno, cider, káva … Proč tedy přidávat další bajty?
Ať hledám, jak hledám (a že posledních pár měsíců hledám důkladně), tak informacích o kvašení a kysání nealkoholových záležitostí toho v českých podmínkách nic moc není. Ještě tak mléčné výrobky, ale tím to hasne.
A přitom zkvasit se dá naprosto cokoliv a na spoustu způsobů. A protože už s tím chvíli experimentuju a protože tomu začínám trošku rozumět a protože v anglosaském světě je mléčné kysání zrovna celkem velmi kchůl, tak si věřím, že psát o tom v češtině by mohlo někoho zaujmout. A ideálně nakazit tím, že si do bytu pořídí taky miliardy mazlíčků.
Přípravnou pro příspěvky na tomhle blogu je moje kvasicí a kysací diskuze na serveru nyx.cz Kdo by se chtěl přidat (a mě zrovna budou zbývat pozvánky, tak mi pošle mail a nebo nechá ten svůj tady v komentářích)
3 komentáře
Objeveno díky Vývařovně, výborný téma! Jdu se prokvasit novějšími články.
Objeveno díky Cuketkovi, přesně takový blog mi chyběl, pořád jsem na blogu vyzivujicitradice.cz četla o skvělých přínosech fermentovaných jídel, ale nevěděla, co, jak, jak na to. Jdu si přečíst všechny Vaše články a už se moc těším!
Objeveno… protože jsme spolu kdysi bydleli…
Máš to hezký 🙂