Kvašáková dílna

30. června 2015; přečtete za 1 minutu


přijďte si dobře naložit! 

V neděli 5.7. se v Praze, v prostoru nákladové nádraží Žižkov, bude konat Street food festival. Předvedou se vám tam profesionálové i nadšení amatéři s tím nejlepším ze street foodu z celého světa.

Street food je něco, co koupíte ve stánku na ulici, a sníte si to třeba v parku. Běžný street food v ČR je často jako uzenky Kolíka Aťsepicnu, ale mimo naše hranice (jak na východ, tak na západ) se na ulici dají koupit naprosté lahůdky.

No a kromě těchto lahůdek tam bude kvašáková dílna — přijdete si naložit první moravské okurčičky letošní sezóny!

Budete mít možnost si naložit okurky podle tradičních receptů z Čech, Ruska, Maďarska, Turecka, Číny a nebo košer half-sour. Případně vytvořit originální vlastní chuť.

Potkáte mě tam i s horou sklenic, okurek a koření od 16:00 do 17:30 (to už budu muset končit, takže přijďte nejpozději tak ve čtvrt na šest.

Těším se na vás!

Zuzka Ouhrabková

Blog jsem pro vás začala psát v roce 2012 z nadšení nad knihou Síla přírodní fermentace od Sandora Katze, kterou jsem i později přeložila, a od té doby už mě tato obskurní záliba v oprašování mikroorganismů nepustila.

Profesionálně se věnuji práci na projektu Paměť národa pro neziskovku Post Bellum.

Umím vymyslet kvašenou recepturu či vám poradit co kvasit ve vaší kavárně/bistru/nálevně. Fakt mi jdou nejrůznější rešerše Pro veřejnost pořádám i praktické workshopy, v případě zájmu mi prosím pište na e‑mail.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *